5 hg köttfärs
1 röd paprika
1 stor morot
1 gul lök
4 potatisar
1-2 msk tomatpuré
salt och peppar
2,5 dl crème fraiche
2 buljongtärningar
Fräs köttfärs och strimla/hacka grönsaker och potatis.
Smält ner crème fraiche i en gryta. Tillsätt buljongtärningarna, lägg i hackad lök, riven morot, hackad paprika och strimlad potatis (man kan köra allt i mixer). Låt puttra i 10 minuter.
Tillsätt den frästa köttfärsen och tomatpurén. Krydda. Späd med 1 liter vatten. Låt småkoka ytterligare en stund till grönsakerna är mjuka.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar