söndag 25 februari 2018

Semlemuffins



12-15 stycken

100 g smör
4 ägg
3 dl strösocker
2,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
ca 2,5 tsk kardemumma
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl

Fyllning: 
ca 1 hg mandelmassa
lite mjölk och/eller grädde
3-4 dl vispgrädde
florsocker


Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt.

Rör ihop mjöl, bakpulver, kardemumma och vaniljsocker i en bunke.

Rör ner mjölblandningen i äggsmeten varvat med mjölken och det smälta smöret. Vispa samman snabbt med elvisp, ca 10 sekunder.

Fördela smeten i 12-15 muffinsformar som helst ska stå i en muffinsplåt. Använd annars dubbla formar.

Grädda mitt i ugnen i 175° i ca 15 minuter. Låt svalna.


Skär av ett lock av muffinsen. Gröp ut lite av muffinsens inkrom och lägg i en skål. Riv ner mandelmassan och bland till en slät, lagom krämig röra med hjälp av en skvätt mjölk och/eller grädde. Lägg tillbaks fyllningen i muffinsen.

Vispa grädden och lägg/spritsa på muffinsen. Lägg till sist tillbaks locken och pudra över lite florsocker.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg