torsdag 22 juni 2017

Vitlöksrostad potatis

 


4 portioner

1 kg färskpotatis eller delikatesspotatis
3-4 vitlöksklyftor
olivolja
flingsalt
1 dl blandade helst färska örter (gräslök, persilja, basilika), frusna örter går bra också!
1 dl olivolja
salt
parmesanost

Sätt ugnen på 225°. Lägg potatisen i en bunke. Ringla över lite olivolja och rör runt. Lägg potatisen i en långpanna. Skiva vitlöken och lägg den över potatisen. Strö på flingsalt. Blanda runt lite och sätt in i ugnen i ca 35-40 minuter tills potatisen blivit genomstekt och fått fin gyllene färg. 

Mixa örter och olivolja till en slät olja och smaka av med salt. 

Lägg upp den varma potatisen ett fat och ringla örtolja över. Hyvla över färsk parmesanost. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg