fredag 9 juni 2017

Spansk potatisomelett med korv

  
4 portioner

5 hg kokt potatis
2 hg korv, gärna med mycket smak, typ chorizo
1 stor lök
6 ägg
0,5-1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1-2 msk hackad gräslök
olja att steka i

Skär korven och potatis i mindre bitar. Hacka löken. Fräs först korven i en stekpanna. Tillsätt potatis och lök och fräs en stund till, tills potatisen börjar få lite färg.

Vispa upp äggen i en ganska stor bunke. Tillsätt salt, peppar och gräslök.

Vänd ner potatis/korvblandningen i äggsmeten. Sänk värmen på spisen och häll tillbaka omelettsmeten i stekpannan. Glöm inte att ta i ordentligt med olja i stekpannan!

Stek försiktigt i några minuter. När omeletten börjar "stanna" är det dags att vända den, använd gärna en tallrik som hjälp. Stek den andra sidan i några minuter. Låt omeletten svalna något innan den serveras med en sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg