fredag 2 juni 2017

Älgfärsbiffar med gräddsås


500 g älgfärs
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar
1 gul lök
ev. 3 enbär
2 dl vispgrädde
0,5 dl ströbröd
olja eller smör till stekning

Sätt ugnen på 200 °. Rör ihop färs, ägg, salt och peppar till en slät smet. Skala och riv löken. 

Finhacka enbären och bland i tillsammans med resten av ingredienserna till biffarna. 

Blanda smeten ordentligt och forma den till 8 små eller fyra stora pannbiffar. 

Bryn biffarna tills de fått fin färg och låt dem steka klart i ugnen, 5-7 minuter eller tills köttsaften som sipprar ut är genomskinlig. 

Sås: 
2 dl vispgrädde
3 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk sart peppar
1 msk vinbärsgelé
2 msk matlagningsvin
1 msk vetemjöl

Vispa i mjöl i stekpannan och tillsätt mjölk under vispning. Rör noga så att mjölet läser upp sig. Koka upp och tillsätt grädden och matlagningsvin.  Låt koka ihop några minuter och och smaka av med salt, peppar och gelé. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg