fredag 17 mars 2017

Gorbys piroger

Perfekt att ha i frysen som mellanmål!


ca 16 stycken

25 g jäst
2 dl mjölk
2 dl vatten
1,5 tsk salt
3 msk rapsolja
8-9 dl vetemjöl

Fyllning: 
2-3 hg riven ost
ca 3 hg köttfärssås

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt fingervarm mjölk och vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och lite mjöl i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt jäsa ca 40 minuter. 

Dela degen i ca 16 bitar. Kavla ut dem till ovaler på ett mjölat bakbord. De ska vara ungefär en 1/2 cm tjocka. 

Lägg 1-2 msk riven ost och ungefär lika mycket köttfärssås i en liten hög i mitten på degbitarna. 

Nyp ihop kanterna och vik in dem något mot mitten. 

Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i ca 20 minuter. Sätt samtidigt ugnen på 250°. 

Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg