4 kycklingburgare
ca 6 hg tunna kycklingfiléer, 4 st
2 msk pressad lime
2 msk olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Paprikasås:
1 liten gul lök
1,5 dl stark ajvar relish
2 msk majonnäs
Avokadomos:
2 avokado
2 vitlöksklyftor
salt och svartpeppar
Servering:
hamburgerbröd
hackad sallad
tomat
Sätt ugnen på 175°.
Lägg kycklingköttet i en skål, tillsätt limesaft, olja, salt och peppar. Rör runt.
Stek kycklingfiléerna på båda sidorna, salt och peppra ev. lite. Lägg över dem i en ugnsfast form och stek dem färdiga mitt i ugnen i ca 10 minuter.
Paprikasås:
Skala och finhacka löken, stek den mjuk i kycklingpannan. Tillsätt ajvar relish och fräs under omrörning i 1 minut. Ta pannan från spisen och låt röran svalna. Tillsätt majonnäsen.
Avokadomos:
Skala, kärna ur och mosa avokadon grovt. Press i vitlöken och mosa samman. Smaka av med lite salt.
Montering:
Dela bröden och bred paprikasåsen på underdelarna. Lägg en kycklingfilé på varje, klicka på avokadomoset och toppa med lite hackad sallad och tomater. Täck med bröd.