onsdag 31 augusti 2016

Stekt kycklingmacka med bacon och avokadokräm


8 skivor bröd

3-4 hg kycklingfilé
1 pkt bacon
ruccolasallad
en bit parmesan, hyvlad
1 avokado
2 dl lätt creme fraîche
några droppar citronsaft
salt och peppar

Krydda kycklingfilén med salt och peppar. Stek i några minuter tills den fått fin färg. Låt den steka klart i ugnen. Låt svalna och skär i tunna skivor. 

Klipp baconskivorna i bitar och knaperstek dessa. 

Mosa avokadon och blanda med créme fraîche. Smaka av med några droppar citronsaft, salt och peppar. 

Stek brödskivorna gyllenbruna i lite smör. 

Montera nu mackorna: Lägg först på lite ruccola, lägg sen över några skivor kyckling. Klicka över en stor klick avokadoröra. Strö sist över bacon och hyvlad parmesanost. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg