onsdag 6 juli 2016

Spagetti- och köttfärssoppa


5-6 portioner

1 gul lök
1 hackade eller pressad vitlök
1-2 morötter
7-8 hg blandfärs
3 msk tomatpuré
lite drygt en liter vatten
ca 150 g okokt spagetti (i små bitar)
2 st köttbuljongtärningar
1-2 msk kinesisk soya
2 burkar krossade tomater
1,5 msk paprikapulver
2 tsk sambal oelek
salt och peppar

Hacka löken och vitlök. Skär morötterna i slantar. Fräs en stund i lite smör. Vänd ner köttfärsen och bryn den klar. Till sätt tomatpuré och fräs ytterligare en minut.

Tillsätt, vatten, buljong, soya, krossade tomater, sambal oelek och paprikapulver. Låt koka upp. Tillsätt pastan och låt koka tills pastan är klar (se pastapaketet). Smaka av med salt och peppar.

Servera med en klick gräddfil eller crème fraîche och lite bröd.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg