söndag 22 maj 2016

Lakrits- och hallonfudge



Form: ca 20x30 cm

Lakritsfudge: 
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
1 påse krossade turkisk peppar
200 gram mjölkchoklad
svart karamellfärg

Gör så här:
Krossa karamellerna i mortel. Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull. Koka till 120° under omrörning. Ta bort från värmen och bryt ner chokladen. Rör till en slät smet. Droppa ner valfri mängd karamellfärg och häll upp smeten i en bakplåtspapperskläd form.

Börja sedan med lager nummer två och ställ lakritsfudgen kallt.

Hallonfudge: 
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
175 gram färska eller frusna (men tinade) hallon
100 gram vit choklad
röd karamellfärg

Gör så här: 
Mosa hallonen och pressa genom en finmaskig sil. Lägg alla ingredienser utom choklad och karamellfärg i en kastrull. Låt koka till 120 grader under omrörning. Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning. Tillsätt "hallonsaften". Droppa ner valfri mängd karamellfärg och häll detta på lakritslagret. Ställ svalt, gärna över natten innan du skär fina bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg