söndag 22 maj 2016

Chokladfondanter med nutella och kolasås



8 stycken

1,5 dl nutella
flingsalt
1 dl dulce de leche

270 g ägg
250 g florsocker
250 g mörk choklad
250 g smör
120 g vetemjöl

Fyllning:
Klicka ut nutellan i 8 små "högar" på bakplåtspapper. Strö över lite flingsalt. Ställ i frysen i minst 30 minuter. Ta ut nutella ur frysen och klicka kolakrämen över nutellabollarna. Ställ in i frysen igen.

Fondantsmet:
Knäck äggen i en bunke, tillsätt florsocker och vispa lätt för hand.

Smält smöret. Hacka chokladen och rör ner den i det smälta smöret. Rör tills chokladen smält.

Rör ner smör/chokladsmeten i äggsmeten och tillsätt mjölet allra sist.

Smöra 8 formar med smör. Klipp till 8 långa smala remsor av bakplåtspapper som trycks fast i formarna. Remsorna ska sticka upp ett par centimeter över kanterna på formarna.

Häll i ungefär hälften av smeten i formarna. Ställ formarna i frysen i 20 minuter.

Ta ut formarna och nutellabollarna ur frysen. Lägg en nutellaboll i varje form och fördela resten av smeten jämnt i formarna.

Baka i 185° varmluftsugns 12-14 minuter. Låt stå i några minuter (ca 8-10) innan du försiktigt vänder upp fondanterna på var sin tallrik med hjälp av bakplåtspappersremsorna.

Servera med grädde och/eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg