onsdag 3 februari 2016

Fläskytterfilé i pepparsås

1 putsad fläskytterfilé

2,5 dl vispgrädde
2,5 dl créme fraiche
2,5 msk kalvfond
1 msk kinesisk soya
2 tsk svartvinbärsgelé
svartpeppar
salt

Skär köttet i knappt cm-tjocka skivor. Stek tills skivorna får fin färg. Salta och peppra. Lägg över köttet i en ugnsfast form.

Gör såsen i stekpannan, använd stekskyn. Tillsätt 1 msk smör i stekpannan. Häll ner grädde, créme fraîche och kalvfond och låt koka upp. Tillsätt soya och gelé. Smaka av med lite salt och peppar.

Häll såsen över köttet och ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter, 225°.

Servera med t ex kokt potatis eller potatisgratäng.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg