måndag 10 augusti 2015

Västerbottencheesecake

Recept från "min goda sida"

12-18 bitar

15 skivor kavring
40 g smält smör

4 dl crème fraiche (34%)
400 g philadelfiaost
150 g riven västerbottenost
4 gelatinblad

Kör brödskivor i en mixer till smulor, blanda med smält smör och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.

Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 10 minuter.

Vispa ihop crème fraiche och philadelfiaost. Rör ner västerbottenost och smaka av med salt och peppar.  Krama ur gelatinbladen, lägg dom i en liten kastrull och smält på svag värme. Rör ner lite av ostsmeten i gelatinet, rör sen ner gelatinoströran i resten av oströran.

Häll smeten över kavringsbotten och stryk den slät. Ställ i kylen över natten.

Lossa formen försiktigt och skär upp kakan, använd gärna värmd kniv för att få slät snittyta.

Denna cheesecake passar bra på en buffé, gärna tillsammans med lax eller skaldjur eller som förrätt kanske med några räkor, lite lax och några små tomater.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg