Recept från "min goda sida"
12-18 bitar
15 skivor kavring
40 g smält smör
4 dl crème fraiche (34%)
400 g philadelfiaost
150 g riven västerbottenost
4 gelatinblad
Kör brödskivor i en mixer till smulor, blanda med smält smör och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i kylen.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten ca 10 minuter.
Vispa ihop crème fraiche och philadelfiaost. Rör ner västerbottenost och smaka av med salt och peppar. Krama ur gelatinbladen, lägg dom i en liten kastrull och smält på svag värme. Rör ner lite av ostsmeten i gelatinet, rör sen ner gelatinoströran i resten av oströran.
Häll smeten över kavringsbotten och stryk den slät. Ställ i kylen över natten.
Lossa formen försiktigt och skär upp kakan, använd gärna värmd kniv för att få slät snittyta.
Denna cheesecake passar bra på en buffé, gärna tillsammans med lax eller skaldjur eller som förrätt kanske med några räkor, lite lax och några små tomater.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
6 portioner Pajdeg: 125 g smör 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: ca 6 hg fläskfilé smör att steka köttet i salt och p...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar