3 liter svartvinbärsblad (ganska så packat)
3 citroner
60 g citronsyra
2 liter vatten
2 kg socker
Skölj bladen, tvätta citronerna. Varva blad citronskivor och citronsyra i en stor bunke.
Koka upp vatten och socker.
Häll sockerlagen över bladen, ställ kall och låt stå och dra i 5 dygn.
Sila sedan saften och häll upp den i flaskor eller burkar. Förvara kallt eller i frysen. Det går alldeles utmärkt att frysa in saften i stora plastlådor och ta en sked åt gången därifrån när man ska dricka den.
Vid servering spädes saften på ett ungefär 1 del saft, 4-5 delar vatten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar