lördag 8 augusti 2015

Brownies med chokladtryffel och flingsalt


Tryffel: 
150 g mörk choklad
150 g vispgrädde (1,5 dl)
flingsalt att strö över

Brownie: 
150 g smör
250 g strösocker (2 3/4 dl)
70 g kakao
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
60 g vetemjöl (1 dl)

Hacka chokladen i mindre bitar och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör till en slät smet. Ställ kallt i 2 timmar. 

Sätt ugnen på 160°. Smör kanterna på en fyrkantig form (20x20 cm) med smör. Täck botten med bakplåtspapper. 

Smält smöret i en kastrull. Rör ner strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget. Rör till sist ner mjölet. Rör till en slät smet. 

Häll smeten i formen och baka i 20-22 minuter. Låt svalna.

Vänd kakan uppochner och skär i lagom stora bitar (ca 4x4 cm), eller stansa ut runda kakor om du vill att de ska bli lite extra fina. Sprita ut tryffeln på kakorna. Ställ kallt. Strö över lite flingsalt när kakorna ska serveras. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg