lördag 23 maj 2015
Kanelbullar i långpanna
3/4 pkt jäst för söta degar
3 dl mjölk
630 g vetemjöl (10,5 dl)
1,5 ägg
1 krm salt
10 g mald kardemumma (1,5 msk)
120 g smör
135 g strösocker (1,5 dl)
1 uppvispat ägg till pensling
Fyllning:
3 hg mandelmassa
375 g smör
3/4 dl strösocker
20 g mald kanel
Glasyr:
5,25 dl florsocker
3 msk mjölk
1 msk vaniljsocker
30 g smör
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna.
Värm mjölken till 37° i en kastrull. Smula ner jästen.
Lägg resten av ingredienserna i en assistent. Häll över mjölk/jästblandningen. Kör assistenten sakta i några minuter. Höj sedan hastigheten och kör i ytterligare 6-8 minuter. Häll ut degen på en mjölad arbetsbänk och låt den vila i ca 10 minuter.
Fyllning: Riv mandelmassan och lägg den i en bunke. Vispa den mjuk med lite av smöret år gången. Tillsätt socker och kanel och vispa till en jämn smet.
Kavla sedan ut degen till en stor rektangel. Bred på ett jämnt lager fyllning och rulla ihop som en rulltårta. Dela degen i 24 delar och lägg dem 4x6 i formen. Låt jäsa i minst 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och baka i ugnen i 200° ca 25 minuter. Ta ut och låt svalna.
Lägg alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm på låg värme till det blir en jämn glasyr. Ringla glasyren över bullarna.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar