fredag 10 april 2015

Äpple- och kanelmuffins med vaniljvisp

Detta var nog de mest "perfekta" ljusa muffins jag bakat någon gång, d v s de blev så saftiga som jag tycker att muffins ska vara. Det går alldeles utmärkt att byta ut de stekta äppleklyftorna mot någon annan fyllning, t ex sylt eller bär. Receptet kommer ifrån boken MUFFINS av Johan Åkerberg.

ca 10-12 muffins

4 dl vetemjöl
3 dl socker
2,5 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 g rumstempererat smör
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker

2 msk smör
2 klyftade äpplen
1 tsk kanel
2 msk råsocker

vaniljvisp eller vaniljsås

Sätt ugnen på 200°.

Sikta ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Slå på 1 dl mjölk och rör smeten slät.

Vispa återstående mjölk, ägg och vaniljsocker i en annan bunke. Blanda ner äggblandningen i smeten.

Hetta upp en panna med smör. Stek äppleklyftorna hastigt, smaka av med kanel och socker.

Fördela smeten i muffinsformarna och tryck i 2-3 äppleklyftor i varje muffins.

Grädda i ugnen ca 20-25 minuter. Servera med vaniljvisp eller vaniljsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg