söndag 29 mars 2015

Räksoppa


1/2 kg frysta räkor med skal
1 gul lök
1 morot (ca 100 g)
1/2 kruka persilja (eller motsvarande mängd frusen persilja)
5 dl vatten
1 buljongtärning
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsvin
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
flingsalt
cayennepeppar

Skala räkorna - spara skalen.

Skala och hacka löken grovt. Skala och skär moroten i bitar. Grovhacka persiljan.

Hetta upp en klick smör i en kastrull och fräs lök, morot och persilja i ca 2 minuter utan att det tar färg.

Tillsätt tomatpurén och räkskalen. Strö över mjölet och späd med buljongen och vinet. Låt koka i 7-8 minuter.

Sila soppan.

Häll på grädden och vattnet. Smaka av med salt och peppar. Koka i 2 minuter, passa noga så att det inte kokar över.

Tillsätt räkorna och låt allt bli varmt. Koka ej räkorna!

Servera med bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg