söndag 1 mars 2015

Räkcurry med ris



ca 7 hg räkor med skal, det går bra med frysta
1 gul lök
1 bit färsk ingefära (3-5 cm)
1-2 tsk currypasta
1 liten burk kokosmjölk (165 ml)
1 burk krossade tomater (400 g)
ev. 1 dl vatten
flingsalt och svartpeppar
ev. färska basilikablad

Tina räkorna om de är frysta.

Skala och finhacka löken. Riv ingefäran.

Hetta upp olja  i en panna med hög kant. Stek lök och ingefära mjuk i 3-4 minuter på inte alltför hög värme. Det ska inte ta färg.

Tillsätt currypastan och stek ytterligare i 1 minut. Rör om och häll på kokosmjölken och de krossade tomaterna. Låt koka upp och sedan sjuda i 5 minuter.

Om grytan känns väldigt tjock kan man tillsätta någon deciliter vatten.

Skala räkorna och tillsätt till grytan. Smaka av med salt och peppar. Rör ner basilikabladen och servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg