söndag 1 mars 2015

Rågfrallor med skållat mjöl

12 stycken

1,5 dl rågmjöl
2 dl vatten

50 g jäst
3 dl ljummet vatten
1/2 msk salt
2 msk neutral olja
2 msk ljus sirap
ca 6-7 dl vetemjöl

På kvällen:
Häll rågmjölet i en bunke. Koka upp vattnet och häll det över mjölet och rör om. Sätt på ett lock och låt blandningen stå över natten (6-8 timmar).

På morgonen:
Lös upp jästen i ljummet vatten i en assistent. Lägg i det skållade mjölet och bland ihop ordentligt.

Tillsätt salt, olja, sirap och vetemjöl. Knåda degen i ca 10 minuter. Låt den sen jäsa under bakduk i 45 minuter.

Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 12 bitar och forma dessa till runda frallor. Lätt dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 230°.

Grädda bröden i 12-15 minuter, tills de fått fin färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg