söndag 1 mars 2015

Pannacottapaj med vit choklad

12 digestivekex
75 g smält smör

4,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
3 gelatinblad
150 g vit choklad, hackad
1/2 dl strösocker


Smula sönder digestivekexen ordentligt, gärna i mixer. Häll över det smälta smöret och rör runt. Tryck ut smulorna i en springform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt i 1 timma.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker. Smält ner den hackade chokladen. Rör ner gelatinbladen. Häll gräddsmeten över digestivebotten. Ställ kallt.

OBS! Om du inte är helt säker på att din springform håller helt tätt, är det bra att ta folie under formen (så att inte smeten rinner ut i kylen....)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg