fredag 5 december 2014

Smuliga vanilj- och apelsinrutor


12-16 st.
Dessa rutor kan beskrivas som en blandning mellan sockerkaka och paj. Apelsinen kan bytas ut mot citron.

Smuldeg: 
250 g rumsvarmt smör
2 tsk bakpulver
2 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl

Fyllning: 
2 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
rivet skal av 1/2 apelsin

Garnering:
florsocker

Sätt ugnen på 200°.

Nyp ihop alla ingredienser till en lite smulig deg. Smula hälften av degen i en form med kanter, ca 20x25 cm, med bakplåtspapper.

Rör ihop alla ingredienser till fyllningen i en skål och häll ut smeten jämnt över smuldegen i formen. Smula över resten av degen.

Grädda kakan mitt i ugnen i 35-40 minuter. Låt den kallna i formen innan du skär den i rutor. Pudra florsocker över kakan före servering.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg