fredag 21 november 2014

Saftig kaka med lemoncurd

Den här kakan blev riktigt saftig och god. Den håller sig saftig ganska så länge. Receptet kommer ifrån tidningen Hembakat nr 2/2013.



2 hg smör
2,5 dl strösocker
4 ägg
1 dl creme fraiche
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
100 g kokosflingor
1 dl lemoncurd

Topping:
1 dl vispgrädde
150 g kesella vanilj
1 passionsfrukt

Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker tills det blivit vitt.

Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ner creme fraichen.

Blanda bakpulver, mjöl och kokosflingor. Rör försiktigt ner det i smeten.

Smöra en större sockerkaksform, ca 2 liter. Häll i smeten. Ringla ut lemon curd i smeten.

Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Låt svalna något.

Vispa grädden. Blanda den med kesellan. Bred eller ringla gräddblandningen över kakan.

Toppa med passionsfruktskärnor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg