onsdag 24 september 2014

Frasiga minipiroger



1/2 gul lök
350 g köttfärs
1 msk smör eller margarin
1 vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
salt, peppar
6 ark filodeg
25-50 g smör

Hacka löken fint. Fräs färsen smulig i en stekpanna med smör. Tillsätt lök och fräs tills vätskan kokat in.

Pressa i vitlöken och rör ned tomatpuré och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. Låt svalna.

Lägg ut ett ark filodeg och pensla med smör. Lägg på ett ark till och skär i 6 avlånga remsor. Lägg ca 1 msk fyllning i nedre delen av remsan. Vik hörnet över fyllningen. Fortsätt vika 6 gånger till ett trekantigt paket.

Lägg pirogerna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med smör. Grädda mitt i ugnen i 7-10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg