tisdag 16 september 2014

Chokladkaka

På bloggen "bakverk och fikastunder" hittade jag denna chokladkaka. Det blev riktigt saftig och höll sig i kylen i flera dagar.



100 g mörk choklad
2,25 dl socker
1,25 dl mjölk
1 tsk kakao
0,5 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg

Smält smöret och tag av kastrullen ifrån plattan.

Smält ner chokladen i smöret och rör sedan ner sockret.

Blanda mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke.

Rör ner mjölken i smörblandningen och sedan även mjölblandningen.

Rör till sist ner ett ägg i taget.

Smöra och bröa en sockerkaksform.

Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 150° i ca 50 minuter.

Känn med en sticka att kakan är färdiggräddad. Stickan ska vara torr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg