fredag 1 augusti 2014

Nutellasockerkaka

En ny favorit! Om man tycker att det blir kletigt med nutella som garnering, så är kakan väldigt god utan också.




3 ägg
2 dl strösocker
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
100 g smält smör
1 dl mjölk
1-2 dl nutella

Garnering:
nutella
ev. florsocker

Sätt ugnen på 175°.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör och mjölk. Blanda ordentligt. Vispa ner mjölet och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

Häll en tredjedel av smeten i en smord och bröad form. Värm nutellan några sekunder i mikron så att den mjuknar. Ringla en tredjedel av nutellan över smeten. Upprepa två gånger.

Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt den stå en stund innan du stjälper upp den.

Värm nutellan till garneringen i några sekunder i mikron, så att den blir mjuk och ringla den över kakan. Pudra ev. över lite florsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg