torsdag 19 juni 2014

Pavlova med lemoncurdgrädde och jordgubbar


Jordgubbar är alltid gott, särskilt med maräng till. Om man inte vill ha en så syrlig smak skulle man lika gärna kunna utesluta lemoncurden. 



smör och mjöl till formen

4 äggvitor
1 krm salt
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk vitvinsvinäger
2-3 dl vispgrädde
ca 1 dl lemoncurd
1 liter jordgubbar

Sätt ugnen på 150°. Smörj en form, ca 24 cm i diameter och mjöla den noga.

Vispa äggvitorna till hårt skum tillsammans med saltet. Tillsätt hälften av sockret i små portioner under fortsatt vispning. Vispa sedan ner resten av sockret varvat med vaniljsocker och vitvinsvinäger. Fördela smeten i formen.

Grädda mitt i ugnen i 30 minuter. Höj värmen till 175° och grädda ytterligare 30 minuter. Låt marängen kallna.

Vispa grädden. Vispa ner lemoncurden. Lägg gräddkrämen på marängbotten. Lägg på jordgubbar och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg