Gjorde denna fyllning till ett lager i en prinsesstårta förra veckan. Den blev mycket uppskattad - både av stora och små. Receptet räcker till ett lager fyllning i en normalstor tårta (24-26 cm i diameter).
2 hg hallon
1 msk socker
ca 1/2 dl vatten
2 gelatinblad
2 dl grädde
Lägg gelatinbladen i blöt i minst 5 minuter.
Koka upp hallon, vatten och socker. Rör i de mjuka gelatinbladen. Låt svalna i kylskåp.
Blanda i den vispade grädden. Låt stå till sig i kylskåpet innan moussen används.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
Enklare än så här kan det knappast bli. Servera gärna tillsamman med couscous och fetaostsås (2 dl cremé fraiche, 2 hg fetaost, lite pressad...
-
Satsen räcker till att fylla ett lager på en normalstor tårta. 2 hg hallon och blåbär (frusna går bra) 1 msk socker 0,5 dl vatten 2 gela...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar