4 portioner
4 dl vatten
4 päron
1/2 dl socker
1 vaniljstång
2 msk potatismjöl
2 msk vatten
Skala päronen och skär dem i små bitar. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, urskrapade vaniljfrön och vaniljstången. Låt koka tills päronen är mjuka, 15-30 minuter. Ta upp vaniljstången.
Rör ihop potatismjöl och vatten. Häll i en stråle ner i krämen under omrörning. Låt koka upp snabbt (när första bubblan kommer ska kastrullen tas ifrån plattan).
Servera med mjölk.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
Enklare än så här kan det knappast bli. Servera gärna tillsamman med couscous och fetaostsås (2 dl cremé fraiche, 2 hg fetaost, lite pressad...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar