fredag 2 september 2011

Hallonbiskvier




20 stycken

250 g mandelmassa
2 äggvitor
1,5 dl strösocker

Hallonsmörkräm:
2 hg rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 äggulor
2 dl frysta och tinade hallon, ej avrunna

Doppning:
ca 2 hg vit choklad

Riv mandelmassa och blanda den med äggvitor och socker. Ställ in smeten i kylen i 20 minuter så att den blir fast i konsistensen innan den klickas ut.

Klicka ut smeten på en bakplåtspapperklädd plåt och grädda i ca 12 minuter tills de är gyllenbruna i färgen. Låt kakorna svalna.

Rör smöret mjukt. Det är mycket viktigt att smöret är mjukt och rumstempererat, smörkrämen skär sig lätt annars. Vispa ihop smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor. Tillsätt hallonen lite i taget och rör ordentligt tills det blandats ordentligt. Avsluta ev. med att vispa allt med elvisp.

Fördela smörkrämen på den platta bottnen av biskvin i form av en liten topp. Ställ biskvierna i kylen tills smörkrämen blivit kall och stelnat.

Smält chokladen till doppningen över vattenbad eller i mikron. Doppa biskvierna försiktigt så att smörkrämen täcks av choklad och låt dem sedan stelna på ett bakplåtspapper.

3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. åhh! superfina! Det här är ett måste för mig att baka! Älskar både hallon och vitchoklad, så toppenkakor!
    ps är 14 år!

    SvaraRadera
  3. Det är riktigt goda! Tror verkligen att du kommer att gilla dem!!! Lycka till!!!

    SvaraRadera

Populära inlägg