Just nu har vi jättemycket tomater i vårt växthus. Så Tinas hemmagjorda ketchup som hon gjorde i TV häromdan passade bra att testa.
350 g tomater (4-5 stycken)
2 msk farinsocker
4 krm ättika (24%)
0,5 msk tomatpurè
1/2 liten gul lök
1 liten vitlöksklyfta
1 tsk worchestershiresås
1/2 tsk salt
1/2 krm svartpeppar
3 droppar tabasco
Kryssa tomaterna i botten med en kniv. Lägg tomaterna i kokande vatten, räkna till 16 och ta sedan upp tomaterna. Lägg tomaterna i kallt vatten direkt. Skala dem sedan.
Skär tomaterna i bitar (ta bort det hårt i mitten), skala och finhacka lök och vitlök.
Lägg tomater, lök, vitlök, ättika, socker och tomatpuré i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i lite mer än 20 minuter.
Mixa ketchupen slät i en matberedare eller med mixerstav. Smaksätt med worchestershiresås, salt och peppar.
Låt ketchupen kallna. Häll upp på flaska eller i en burk. Den håller sig i kylskåp ca 2 veckor.
Det blir ca 3 dl ketchup.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar