söndag 3 juli 2011

Björnbärsparfait

ca 10 portioner

5 äggulor
1 dl florsocker
5 dl vispgrädde
2-3 dl frysta björnbär
0,5 dl socker
1 msk vatten

Vispa äggulor och vaniljsocker pösigt över vattenbad.

Lägg björnbär, strösocker och vatten i en kastrull och värm tills sockret smälter och bären blir ordentligt mosiga.

Mixa björnbären och sila bort kärnorna.

Tillsätt björnbärspurén i äggblandningen och låt svalna.

Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten.

Häll upp i portionsformar eller i en "vanlig" form. Plasta in och låt frysa i minst 4-6 timmar. Ta fram parfait en stund innan den ska serveras. Servera gärna tillsammans med vit chokladsås.

2 kommentarer:

  1. Hur gör man om man har färska björnbär? & i receptet står det florsocker men i beskrivningen vaniljsocker vad gäller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det ska vara florsocker i - ej vaniljsocker. Jag har skrivit fel. Jag har inte gjort detta med färska bär, men jag tänker att du kan göra på samma sätt. Det viktiga är ju att du får till en puré som du kan smaksätta med.

      Radera

Populära inlägg