Makrill är så gott! Speciellt med sötsur sås och färskpotatis till.
makrill
salt
ströbröd
Sås:
1 msk smör
2 - 4 msk hackad dill
1 msk socker
ca 1,5 tsk ättika (24%)
ca 1 dl grädde
ca 1 dl mjölk
salt
Salta makrillfiléerna och vänd dem i ströbröd. Stek i smör på båda sidor tills fisken är genomstekt. Lägg upp på en tallrik.
Gör såsen i stekpannan där fisken precis har stekts (gör inte rent stekpannan emellan). "Stek" dillen snabbt i smöret. Tillsätt socker, ättika, grädde och mjölk. Låt koka någon minut och smaka av med salt.
Späd med mer mjöl eller grädde om såsen blir för stark. Tillsätt mer ättika om den blir för "mesig" i smaken.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Jättegott....smak som man minns från barndomen!
SvaraRadera