lördag 14 maj 2011
Sverigekaka
Botten: (Går mycket bra att använda som tårtbotten)
3 ägg
3 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten
Fyllning:
125 g smör eller margarin
1 dl mjölk
5 tsk vaniljsocker
5 tsk vaniljsocker
Glasyr:
1,5 dl florsocker + 3 tsk vatten
eller bara florsocker (som pudras över kakan när den ska serveras)
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda ner mjöl blandat med bakpulver i äggsmeten. Blanda sista ner det kokande vattnet. Häll smeten i en form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader.
Smält smör eller margarin och koka ihop med mjölken. Ta kastrullen av plattan och blanda ner vaniljsockret.
Dela kakan medan den är varm och häll över fyllningen på båda delarna. Lägg ihop kakan igen. Garnera med florsocker blandat med vatten och strö över kokos - alt. pudra över lite florsocker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar