söndag 29 maj 2011
Polkaskorpor
40-50 stycken
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk bakpulver
7 dl vetemjöl
en nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl hackade/krossade polkagris
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt äggen och sist det smälta smöret. Arbeta ihop till en deg som delas i tre delar som formas till längder som läggs på en plåt. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter. Ta ut ur ugnen och skär genast i 2cm-tjocka skorpor. Ställ tillbaks skorporna i ugnen på eftervärmen och låt stå tills de torkat helt, gärna över natten.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
Denna sås passar riktigt bra till stekt och grillat kött. T o m mina barn tycker att den är god. Enklare såsrecept får man leta efter... 4...
-
Dag 1, kväll: 100 g rågsurdegsgrund 200 g vatten 250 g rågmjöl 175 g vetemjöl special 15 g honung 6 g salt Blanda samman alla in...
Bakade dessa igår! Länkade hit i min blogg. Hoppas det är ok!
SvaraRaderaSjälvklart är det ok! Vilken fin blogg du har! Ett tips för att "hacka" polkagrisarna är att lägga dem i dubbla plastpåsar med en handduk runt, lägga det på ett stabilt underlag och använda hammare.
SvaraRadera