onsdag 13 april 2011

Kall fläskfilé i marinad

Denna fläskfilé passar bra att servera tillsammans med potatisterrin och blåbärsskky.

1 sats av den första marinaden räcker till ca 5 hg fläskfilé. 1 sats av den andra marinaden räcker till betydligt mer......

2 msk soja
1/2 tsk salt
2 msk olja
1 tsk socker
ev lite vatten

Låt den hela fläskfilén ligga i marinaden över natten. Ställ därefter in fläskfilén i ugn 175 grader i 25 minuter. Låt svalna. Skär i tunna skivor och häll över nästa marinad.

1/2 dl rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
2 dl olja
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1/2 dl finhackad persilja
1 msk kapris

Låt ligga i marinaden i minst 4 timmar. Servera rumstempererat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg