tisdag 8 mars 2011

Skink- och sparrisrullar på risbädd

Denna rätt är inte direkt den smalaste..... men ändå ganska så god. Tänk på att denna rätt inte passar att frysa in som matlåda eller dylikt.

1-2 lökar
5 dl vatten + buljongtärning
ris till fyra personer

Kokas och läggs i botten av en ugnsform

8 skivor rökt skinka
1 burk sparris

Rullas ihop och läggs över riset.

1 1/2 dl vispad grädde
1/2 dl chilisås
1 dl majonnäs
1 dl riven ost

Blandas och hälls över riset och skinkan. Gratinera 15-20 minuter, 225 grader.

Receptet är till fyra personer. Det är dock små portioner, mer lämpade för kvällsmat än middag. Ibland när jag gör detta ökar jag framförallt skinkmängden något - då blir det lite mer mättande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg