fredag 18 mars 2011

Rödbets- och chèvreknyten

6 personer
600 g färska rödbetor
250 g chèvre
2 msk flytande honung
1,5 tsk rosmarin
1 rulle kyld smördeg (250 g)
1 ägg

1. Koka rödbetorna mjuka.

2. Gnid av skalet under rinnande vatten. Låt dem svalna.

3. Smula getosten. Skär rödbetorna i cm-stora tärningar och lägg i en bunke. Blanda rödbetorna med honung, rosmarin, 1 tsk salt och 2 krm peppar.

4. Rulla ut smördegen och skär i 6 fyrkanter.

5. Fördela rödbetsblandningen mitt på fyrkanterna. Strö över den smulade getosten. Vik in hörnen mot mitten och nyp ihop kanterna så de blir täta. Ställ kallt på bakpappersklädd plåt.

Hit kan man förbereda i god tid innan.


6. Vid servering: Sätt ugnen på 200 grader. Pensla knytena med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter.

Knytena kan serveras som tillbehör till kött eller som en egen lite rätt med sallad till.

Detta recept hittade jag i Buffé  nr 12/2010.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg