lördag 26 mars 2011

Kycklingsatay

4 kycklingfiléer

Marinad:
1/4 gul lök, riven eller mycket finhackad
1 vitlöksklyfta, pressad
2 tsk farinsocker
2 msk kinesisk soya

Jordnötssås:
125 g rostade jordnötter
2 vitlöksklyftor, grovt hackade
1 röd chili, urkärnad och grovt hackad
2,5 cm bit färsk ingefära, grovhackad
3 dl konserverad kokosmjölk
saft av 2 limefrukter
2 tsk farinsocker

Rör ihop alla ingredienser till marinaden. Skär kycklingen i avlånga bitar och  lägg i marinaden. Låt marinera minst 1 timme men helst över natten.

Lägg jordnötterna i en mixer tillsammans med vitlök, chili och ingefära. Mixa allt tills det är finfördelat. Lägg blandningen i en kastrull och tillsätt kokosmjölk, limesaft och farinsocker. Låt sjuda under flitig omrörning i 10-15 minuter eller tills såsen tjocknat, späd ev. med lite mer kokosmjölk om du tycker att såsen blir för tjock.

Blötlägg grillspett i 30 minuter innan de ska användas. Trä sedan kycklingen på spetten och tillaga i ugn (ca 225 grader i 10-15 minuter) eller över grill.

Servera gärna kycklingen och såsen med couscous eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg