3-4 personer
4 - 5 hg fläskfilé
smör eller margarin till stekning
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 stor gul lök, finhackad
2 dl créme fraiche
1 dl vispgrädde
2 msk chilisås
1/2 msk worcestershiresauce
1/2 msk soya
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rosépeppar
hackad persilja
Skär filén i tunna skivor och platta ut dem något.
Bryn dem hastigt i omgångar på båda sidor, salta och peppra.
Ta upp köttet ur pannan.
Fräs lökhacket i stekpannan utan att det tar färg.
Blanda créme fraiche, grädde och chilisås, worcestershiresouce, soya och vitlök.
Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter.
Lägg i köttet och rosépeppar i såsen, rör om och låt allt puttra i ca 5 minuter eller tills köttet är knappt rosa inuti. Smaka av. Strö över klippt persilja innan serveringen.
Hasselbackspotatis är gott att servera till.
Det går alldeles utmärkt att tillaga rätten dagen innan den ska serveras. Vänta då med att låta den puttra i 5 minuter - gör det istället precis innan maten ska serveras.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Brukar köpa "snoddas" ibland när jag vill ha ett gott vitt bröd till fikat. Detta brödet blev precis som den snoddas som finns i &...
-
Jag gör inte rulltårta så ofta av någon anledning (har gjort misslyckade alltför många gånger), men denna är helt klart en favorit. Den är ...
-
Idag när jag gjorde tomatsoppa blev jag väldigt sugen på nybakta frallor och började leta efter recept till snabbakade frallor. Hittade då d...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar