lördag 26 mars 2011

Fläskfilé i rosa sås

3-4 personer

4 - 5 hg fläskfilé
smör eller margarin till stekning
1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 stor gul lök, finhackad
2 dl créme fraiche
1 dl vispgrädde
2 msk chilisås
1/2 msk worcestershiresauce
1/2 msk soya
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk rosépeppar
hackad persilja

Skär filén i tunna skivor och platta ut dem något.

Bryn dem hastigt i omgångar på båda sidor, salta och peppra.

Ta upp köttet ur pannan.

Fräs lökhacket i stekpannan utan att det tar färg.

Blanda créme fraiche, grädde och chilisås, worcestershiresouce, soya och vitlök.

Slå blandningen över löken, rör om och låt puttra några minuter.

Lägg i köttet och rosépeppar i såsen, rör om och låt allt puttra i ca 5 minuter eller tills köttet är knappt rosa inuti. Smaka  av. Strö över klippt persilja innan serveringen.

Hasselbackspotatis är gott att servera till.

Det går alldeles utmärkt att tillaga rätten dagen innan den ska serveras. Vänta då med att låta den puttra i 5 minuter - gör det istället precis innan maten ska serveras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg