6 stycken
25 g jäst
5 dl kallt vatten
2 msk honung
1 msk salt
2 msk olivolja
830 g (ca 15 dl) vetemjöl
Gör en deg. Låt jäsa kallt minst 10 timmar - gärna upp till ett dygn.
Häll upp degen på mjölat bakbord. Skär i sex bitar och forma till baguetter. Knåda inte degen.
Låt jäsa medan ugnen blir varm. 250-275 grader.
Baka i varmluftsugn. Sätt in båda plåtarna. Spreja in vatten. Sänk temperaturen till 200 grader. Baka i 15 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Populära inlägg
-
Om man förkokar kambenen blir de köttet mycket mört! Kan rekommenderas även om det tar lite tid. 4-5 portioner 2 kg kamben 6 lagerblad ...
-
Pajskal: 100 g smör 200 g digestive 2 msk strösocker Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret och mixa kexen vä...
-
Ett riktigt 80-tals recept är detta. Det är ganska så fett men väldigt gott. Idag kanske man inte använder konserver på samma sätt som för 3...
-
4 portioner 500 g rivna morötter (ca 6 stycken) smör 4 msk vetemjöl 1,5 liter vatten 3 fiskbuljongtärningar 225 g räkost 2 dl crème...
-
2-3 kycklingfiléer, ca 4 hg (eller en grillad kyckling) 1 stor eller 2 små lökar smör 1 tsk salt 1 tsk sambal oelek 2 dl crème frai...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar