onsdag 23 mars 2011

Amerikansk morotskaka

5 ägg
5 dl råsocker
1/2 dl olja
6 dl rårivna morötter
7 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk bikarbonat
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
ca 20 sötmandlar

Glasyr:
200 g philadelfiaost
100 g mjukt smör
1-2 dl florsocker
2 msk pressad lime

Skålla och skala mandeln. Hacka hälften grovt och rosta resten i en torr stekpanna.

Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt olja, rivna morötter samt de hackade mandlarna. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.  Blanda väl och slå smeten i en väl smord och bröad form eller liten långpanna.

Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 50 minuter eller tills kakan känns klar med sticka. Låt kallna och dela den sedan i två bottnar.

Blanda glasyren i matberedaren till en jämn smet. Bred ett tunt lager som mellanlägg och resten över och runt tårtan. Garnera med kokos, rostade mandlar, lite grovriven morot och ev. lite mynta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Populära inlägg